Geloof en wetenschap

Spiegelkring: Praat je graag nog eens door over geloofsvragen? Dan is de ‘Spiegelkring’ wellicht iets voor jou! Boeiend, leerzaam en bespiegelend. De kring is vooral bedoeld voor hen die in het spanningsveld van ‘denken en geloven’ van elkaar willen leren. De naam van de kring is ontleend aan de titel van het boek van C.van der Kooi dat als eerste besproken werd èn aan de woorden van Paulus (I Korinthiërs 13:12).

In de regel komt de kring bijeen op de eerste maandagavond van de maand, aanvang: 20.00 uur; plaats: De Oude Kerk. In het seizoen 2017/2018 behandelen we "De nacht van de biechtvader -Christelijk geloof in een tijd van onzekerheid", geschreven door Tomás Halík. De teneur van het boek laat zich omschrijven door woorden van Halík zelf: "Ik wil mijn ervaringen delen: hoe iemand deze tijd en deze wereld in zijn uiterlijke en innerlijke vormen ziet, iemand die gewend is naar anderen te luisteren als ze hun schuld en falen bekennen, als ze hun strijd, zwakheden en twijfels voorleggen, maar ook hun verlangen naar vergeving, verzoening en innerlijke heling, naar een nieuw begin" (p 12).

 

Lijkt het je wat? Neem dan contact met op met: Bert Davelaar (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0615544890).

 

Rooster Spiegelkring Seizoen 2017/2018

2 oktober 2017, 6 november, 4 december, 8 januari 2018, 5 februari, 5 maart, 9 april, 7 mei, 4 juni